Så hittar du rätt passform för din kroppsform

Så hittar du rätt passform för din kroppsform

Välkommen till Erikas Garderob! Att hitta rätt passform för din kroppsform är avgörande för att känna sig bekväm och självsäker i det du bär. Oavsett om du är smal, kurvig eller har en plus size kroppsform, finns det kläder där ute som kan framhäva dina bästa sidor och få dig att känna dig fantastisk.

Vet din kroppstyp

Först och främst är det viktigt att förstå din kroppstyp. Är du en äppelform, en pärform eller kanske en timeglasfigur? Genom att identifiera din kroppsform kan du lättare välja kläder som framhäver dina styrkor och balanserar dina proportioner.

Anpassa efter din storlek

Oavsett om du är smal, kurvig eller plus size är det viktigt att kläderna sitter rätt. För plus size-modeller är det särskilt viktigt att se till att plaggen inte sitter för tight eller för löst. Prova olika storlekar och var inte rädd att be om hjälp i vår butik för att hitta den perfekta passformen.

Välj rätt silhuett

Beroende på din kroppsform kan vissa silhuetter se bättre ut än andra. En A-linjeformad klänning kan t.ex. vara smickrande för pärformade kroppar medan ett omlottplagg kan passa bra för kvinnor med en äppelform. Anpassa silhuetten efter din egen unika figur.

Fokusera på din midja

Oavsett om du är smal eller har plus size, är det en bra idé att framhäva din midja. Ett bälte eller en klänning med markerad midja kan skapa en illusion av en smalare midja och ge en mer feminin silhuett.

Skapa balans

För att skapa balans i din outfit, försök att undvika att fokusera för mycket på en enda kroppsdel. Om du t.ex. bär en loose-fit topp, kanske du vill balansera det med ett par figursydda byxor för en mer proportionerlig look.

Välj rätt färger

Färger kan spela en stor roll när det kommer till att framhäva eller dölja olika delar av din kropp. Mörkare färger har en tendens att smickra figuren, medan ljusare färger kan få dig att se större ut. Prova olika färgalternativ och se vad som fungerar bäst för dig.

Anpassa efter tillfälle

Tänk på vilket tillfälle du ska bära kläderna för. Om det är en avslappnad dag på kontoret kanske ett par bekväma byxor och en snygg topp är passande, medan en elegant fest kräver kanske en vackert skräddad klänning eller kostym.

Prova olika stilar

Var inte rädd för att testa nya stilar och trender. Ibland kan det som du inte trodde skulle passa dig, faktiskt vara det som får dig att känna dig som bäst. Våga prova på olika klädesplagg och se vad som får dig att stråla.

Kvalitet över kvantitet

När det kommer till plus size-mode är kvalitet viktigare än kvantitet. Satsa på plagg som är välgjorda och som sitter bra istället för att fylla garderoben med massor av billigare alternativ. Ett par välvalda plagg av hög kvalitet kan göra underverk för din självkänsla.

Hitta din personliga stil

Slutligen, kom ihåg att din personliga stil är det som verkligen får dig att skina. Oavsett om du föredrar en avslappnad och bohemisk look eller en mer formell och elegant stil, se till att kläderna du bär speglar just din unika personlighet och skapar en känsla av självförtroende.

Upplev kraften i rätt passform

Genom att förstå din kroppsform, välja rätt storlek och kläder som passar just dig kan du uppleva kraften i att känna dig självsäker och bekväm i din egen hud. Oavsett om du är smal, kurvig eller har en plus size kroppsform, är det viktigt att kläderna du bär får dig att känna dig fantastisk varje dag.

Tillbaka till blogg